idk frame
 

Marathon4Nepal

 

OPBRENGST: € 525! 

 

Op een zondagmorgen midden april stonden 2 'beren' klaar voor een memorabele uitdaging. Een dag waarop ze meerdere malen tegen elkaar zouden zeggen 'waar zijn we in godsnaam aan begonnen'? Om 7.00 ging het met de auto vanuit Gent richting Linkeroever, Antwerpen. Terwijl de laatste koolhydraten en bananen nog aan het verteren waren, steeg de spanning voor wat komen zou. De spanning was zelfs zo hoog te snijden, dat de verkeersregels ervoor moesten wijken. Gelukkig kon de koelbloedige chauffeur de 3 agenten op hun zwaantjes onder tafel praten zodat de tocht richting inschrijvingstent kon worden verder gezet! De 'beren' haalden ginds hun borstnummer op en begonnen de gezonde adrenaline op te stapelen. Vóór de officiële start werd nog te pas en te onpas het toilet bezocht om alle overbodige last over boord te gooien.

En dan was het zover!

De 2 'beren' besloten samen te starten bij de lopers met als richttijd 4u. Maar al gauw week beer 1 af van dit plan en spoedde zich naar voor. Terwijl beer 2 vocale steun kreeg van de begeleider op de fiets, zag die laatste in de verte opeens een verschijnsel uit de bosjes tevoorschijn komen en weer het parcours op lopen. Inderdaad, beer 1 had zich nog wat lichter gemaakt. Na een lange ondergrondse tocht onder de Schelde kon de marathon nu echt beginnen op Rechteroever! Beer 1 hield een strak tempo aan en liet haast iedereen die voor hem was vertrokken ter plaatse. Beer 2 besloot het op een andere manier aan te pakken en liep rustig op zijn eigen tempo aangemoedigd door 2 van zijn zonen op de fiets! Ondertussen werd kilometer na kilometer afgehaspeld en voor men het wist werden de laatste 10 kilometer aangevat. In die laatste rechte lijn zag de begeleider iets van beer 1 dat hij nog nooit van hem had gezien, zo kapot zat hij namelijk! Terwijl hij het uitschreeuwde van de krampen sleurde hij zichzelf richting finish. Een laatste aanmoediging 'komaan Bert, nu nog één keer de watersportbaan en je bent er' werd in dank afgenomen!
Uiteindelijk haalden beide beren volledig uitgeput de finish aan de prachtige kathedraal van Antwerpen! De begeleiders konden alleen maar hun blijk van respect tonen, want laat ons eerlijk zijn, een marathon lopen is iets abnormaal! Een dikke proficiat voor de 2 beren!

Bert Celie, 23 jaar, marathon in 3u!
Pierre Mahy, 61 jaar, marathon in 4u40!

Marathon4Nepal
Marathon4Nepal
Marathon4Nepal
Marathon4Nepal
Marathon4Nepal