idk frame
 

Ma timi lai maya garchhu

Hallo lieve vrienden,
Vandaag een toffe maar ook een vermoeiende dag gehad. We hebben ons opnieuw opgesplits zodanig dat wel snel en efficiënt te werk konden gaan. Jasperina kreeg opnieuw gezelschap van Trinley, terwijl Kimberly en Lien met Namgel op stap gingen. Alle drie kochten we ons laatste materialen aan. Jasperina verzamelde kussens voor de kleuters, fotokaders voor in de community hall, … Lien en Kimberly kochten de verf, lieten houten latjes snijden en verzamelden lege flessen en kroonkurken voor het maken van de muziekinstrumenten.
Buiten het winkelen gingen Kimberly en Lien naar Bakthapur het centrum waar de curricula ontworpen worden in Nepal. Het bezoekje aan het centrum was zeer boeiend. We hadden een leuke babbel met één van de werknemers. Hij loste al onze vragen op en gaf ons ook enkele voorbeelden van curricula en tekstboeken weliswaar in het Engels mee. De vriendelijkheid en hulpvaardigheid van de Nepalesen blijft ons verbazen. Jasperina had vandaag opnieuw een meeting met Dries Goeminne van het Rode Kruis. Hij gaf haar nuttig materiaal omtrent hygiëne om te gebruiken in Ratankot in de basisschool.
Naast ontmoetingen met belangrijke personen voor onze opdracht in Ratankot, hadden we nog even de tijd over voor een culturele uitstap tussendoor. Kimberly en Lien gingen na hun bezoek in het centrum voor de ontwikkeling van de curricula naar Durbar square in Patan. Het is een historische site waar Boeddhistische en Hindoëstische gebouwen en monumenten met elkaar gecombineerd worden. Oorspronkelijk is het de plaats waar vele jaren geleden een Nepalese koning woonde. Het is een schitterende plaats waar we wel enkele uren konden in vertoeven. Ook Jasperina kwam uiteindelijk na haar drukke bezigheden met de monniken terecht in Patan.
Kortom het was een zeer drukke, maar verrijkende dag. We hoopten voor één keer eens op tijd in ons bedje te kruipen, want morgen is het de grote dag. We rijden met een grote jeep naar Ratankot met al het aangekochte materiaal. Helaas, zijn we er weeral eens niet in geslaagd om vroeg te gaan slapen. Het is nu 20 voor één in Nepalese tijd. Dus hoog dringend de tijd om onze oogjes te sluiten en mondjes toe te houden.
Een goede nacht.
We hopen jullie vanuit Ratankot ook nog af en toe eens te kunnen contacteren. Maar of we internet zullen hebben, is voor ons ook nog een big question.
Slaapwel.