idk frame
 

Voorbeschouwing reis Gunther en Brecht

Deze zomer reizen Gunther en Brecht naar Nepal.
Voor Brecht zijn 4de reis, Gunther zal zijn eerste stappen in Nepal zetten.
Het eerste deel van hun reis zullen ze doorbrengen in het klooster in Kathmandu.
Brecht zal er sportlessen aanbieden aan de kinderen terwijl Gunther zich (als ICT-coördinator van het Heilig-Hart &College Halle) zal
ontfermen om de voormalige eetzaal om te toveren tot een functionele computerklas.
Het doel is om het lessenpakket van de kinderen uit te breiden en hen zo veel mogelijk hulpmiddelen mee te geven voor later.
Er werd reeds heel wat over en weer gecommuniceerd om de nodige voorbereidingen te realiseren zo wordt op dit moment de voormalige eetzaal voorzien van de nodige infrastructuur (electriciteit, tafels, stoelen...).
Tijdens het verblijf zal Gunther de nieuwe computerleraar met de nodige kennisoverdracht bijstaan.
Men meldde ons reeds dat de kinderen in het klooster razend enthousiast zijn met de opbouw van hun nieuwe computerklas, alle ogen zullen op Gunther gericht zijn. We zijn er zeker van dat hij de geknipte persoon is om deze kinderen met hun leraar een fantastische voorzet te geven bij hun nieuwe lessenpakket. Ondertussen zal Brecht zich samen met Karma Lama ontfermen over het waterproject dat zich nog in de voorbereidingsfase bevindt. Er hebben ondertussen al heel wat gesprekken plaats gevonden met de dorpsbewoners, zij gaan ermee akkoord om zowel financieel als met fysieke arbeid het project te ondersteunen. Er worden contacten gelegd met de lokale expert van het VDC vervolgens zullen prijzen onderhandeld worden. Wij zijn alleszins heel enthousiast dat het watercomité het nodige engagement aan de dag legt. Nadien zullen we naar Ratankot trekken om ter plaatse de mensen te informeren over het verdere verloop van het waterproject.

Uitbereiding klooster
Uitbereiding klooster
Verbouwing van voormalige eetzaal tot computerklas
Verbouwing van voormalige eetzaal tot computerklas